Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Γνωριμία με το goalball


Στα πλαίσια της 2ης Πανελλήνιας ημέρας σχολικού Αθλητισμού το σχολείο μας επισκέφτηκε η αθλήτρια του Goalball κα. Χαλκιαδάκη Ελένη για να ενημερώσει τα παιδιά της ΣΤ' τάξης για το παραολυμπιακό άθλημα του Goalball με σκοπό να αναδείξει τη σημασία της δύναμης της θέλησης του ανθρώπου για να ξεπεράσει τα προβλήματά του, αλλά και το δικαίωμα όλων στη συμμετοχή στον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό.


η κα. Χαλκιαδάκη Ελένη

Το Γκόλμπολ είναι αποκλειστικά Παραολυμπιακό άθλημα. Πρόκειται για ομαδικό άθλημα, στο οποίο συμμετέχουν μόνο τυφλοί αθλητές ή αθλητές με μειωμένη όραση. Οι παίκτες για να ανταποκριθούν στο υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού πρέπει να διαθέτουν υψηλή τεχνική, δύναμη, ταχύτητα, γρήγορη αντίδραση, ομαδικότητα, ευλυγισία και καλή αίσθηση του χώρου. Σε επίπεδο αναψυχής μπορούν να ασχοληθούν όλοι ανεξάρτητα από ηλικία, φυσική κατάσταση ή βαθμό απώλειας όρασης.
Το Γκόλμπολ διεξάγεται σε κλειστό γήπεδο Πετοσφαίρισης. Παίζεται από άνδρες και γυναίκες και κάθε ομάδα αποτελείται από τρεις βασικούς παίκτες και τρεις αναπληρωματικούς. Σκοπός του παιχνιδιού είναι η μία ομάδα να κυλήσει τη μπάλα με το χέρι προς την αντίπαλη πλευρά και να σημειώσει γκολ, ενώ οι αντίπαλοι παίκτες προσπαθούν να την αποκρούσουν με οποιοδήποτε μέρος του σώματός τους. Νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που θα πετύχει τα περισσότερα γκολ. Η διάρκεια του αγώνα είναι δύο ημίχρονα των δέκα λεπτών.

Από επίσημο αγώνα

Από τη δική μας συμμετοχή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 

Θρησκευτικά


Ανθολόγιο


Γλώσσα


Φυσικά


Μαθηματικά


Γεωγραφία