Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Το καναρινί ποδήλατο


Δυο χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την ταινία


Παρουσίαση της ταινίας

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σταύρακας
Σενάριο: Δημήτρης Σταύρακας
Διάρκεια: 101'

Υπόθεση
Ένας νεαρός δάσκαλος ο Άρης, αναλαμβάνει την έκτη τάξη σ' ένα δημοτικό σχολείο της Αθήνας. Ανάμεσα στους μαθητές του, διακρίνει τον Λευτέρη, που σχεδόν δεν μπορεί να διαβάσει και γενικά αδυνατεί να παρακολουθήσει την πρόοδο των υπολοίπων παιδιών. Ο Άρης διαπιστώνοντας ότι ο μικρός έχει απομονωθεί από τους συνομηλίκους του και ότι δεν είχε καμία υποστήριξη από τους προηγούμενους δασκάλους του αλλά ούτε και από το σπίτι του, αποφασίζει να τον βοηθήσει πρακτικά και ηθικά. Τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν καλά μέχρι την στιγμή που κατά την απουσία του Άρη, ο Λευτέρης θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αγριότητα και τον κυνισμό μικρών και μεγάλων.

 
Σκηνοθεσία: Φράνκ Καράτσι
Πρωταγωνιστούν: Τζάκι Τσαν, Στίβ Κούγκαν, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ
Κατηγορία: Περιπέτεια
Διάρκεια: 120'
Επίσημος Τίτλος: AROUND THE WORLD IN 80 DAYS
Υπόθεση: 
Λονδίνο, Παρίσι, Τουρκία, Ινδία, Κίνα, Αμερική….και πάλι πίσω…. Βασισμένη στο κλασσικό μυθιστόρημα του Ιουλίου Βέρν, η κινηματογραφική μεταφορά του «Γύρου του κόσμου σε 80 μέρες» βρίσκει τον Τσάκι Τσαν ως Πασπαρτού σε μια σειρά από περιπέτειες να καταλήγει παρέα με έναν Άγγλο τζέντλεμαν που έχει ψύχωση με το χρόνο, τον Φιλέα Φογκ, σε μια προκλητική και τολμηρή αποστολή: ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο. Ο Φογκ έχει στοιχηματίσει με διάφορα μέλη της λέσχης στην οποία είναι μέλος, στο Λονδίνο, ότι όντως μπορεί να γυρίσει τον κόσμο μέσα σε ογδόντα ημέρες. Σε αυτό το ταξίδι τους, γεμάτο παράδοξες και αναπάντεχες εκπλήξεις, συναντούν πολλές φιγούρες του 19ου αιώνα και σε πολλές περιπτώσεις ο Πασπαρτού χρειάζεται να επιστρατεύσει την δεξιοτεχνία τους στις πολεμικές τέχνες για να υπερασπιστεί τον Φογκ όταν βρίσκεται σε κίνδυνο…..


Cercleen - Mια ερωτική ποντικοϊστορία (σκηνοθεσία Γιάνικ Χά- στρουπ). Το κορίτσι-ξωτικό και οι αστείοι φίλοι της, οι ποντικοί, ζουν κάτω από τα γεράνια στο μπαλκόνι του καλλιτέχνη. Οι ειδυλλιακές ζωές τους διακόπτονται όταν συναντούν τη Σταχτοποντικούλα, την οποία βοηθούν να γιορτάσει τα γενέθλιά της.

Σ' έναν κόσμο που κατοικείται από ρομπότ, ο ιδιοφυής νεαρός Ρόντνεϊ κάνει διάφορα επαναστατικά όνειρα για να καλυτερέψει τη ζωή των ρομποτανθρώπων. Όμως με τα σχέδιά του δεν συμφωνεί ο τυραννικός Μπιγκ Γουέλντ, ο οποίος στέλνει μια  ρομποτίνα για να σαγηνεύσει τον Ρότνεϊ. Η ομάδα Blue Sky, που μας έδωσε την «Εποχή των παγετώνων», παρουσιάζει το νέο της ψηφιακό καρτούν, βασισμένο σε μια ιστορία του Γουίλιαμ Τζόις (Roly Poly Olie).

Τα παιδιά του πετρελαίου
Κοινωνική 2001 | Έγχρ. | Διάρκεια: 90'
Ιρανική ταινία, σκηνοθεσία Ιμπραήμ Φορουζές με τους: Μιλάντ Ρεζάι, Αζάρ Κοσραβί, Μιλάντ Σαντί, Νασρίν Μποστάν, Εντουάρ Μπαέρ
Αν και ο Ισμαήλ ζει με την οικογένειά του σε ένα χωριό δίπλα σε πετρελαιοπαραγωγό περιοχή στο νότιο Ιράν, οι συνθήκες διαβίωσης είναι άθλιες. Ειδικά μετά το χρέος που τους άφησε ο πατέρας του που έφυγε για το Κουβέιτ. Πρέπει όμως να βοηθήσει τη μητέρα του να ορθοποδήσει οικονομικά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 

Θρησκευτικά


Ανθολόγιο


Γλώσσα


Φυσικά


Μαθηματικά


Γεωγραφία