Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Ημέρα καθαριότητας

Την Πέμπτη 3 Απρίλη 2014 όλα τα παιδιά καθαρίσαμε το χώρο του σχολείου μας. Η δική μας τάξη ανέλαβε να καθαρίσει το χώρο στο πίσω μέρος του σχολείου από την πλευρά της οδού Γράμμου και να ξεχορταριάσει τους λάκκους των δέντρων που φυτέψαμε κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς.


Έτσι φορέσαμε γάντια και ξεχυθήκαμε για να μαζέψουμε τα σκουπίδια. Χαρτιά, κουτάκια και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς κατέληξαν στη μαύρη σακούλα σκουπιδιών. Η ύπαρξη των σκουπιδιών σημαίνει ότι κάποιοι ξέχασαν το "δρόμο" προς τα καλάθια συλλογής απορριμμάτων και τα πέταξαν εκεί. Η συμμαθήτριά μας Εμμανουέλα που κρατούσε σημειώσεις για τη δράση μας πρόσεξε ότι συμμετείχαν όλοι οι μαθητές χωρίς να δυσανασχετούν. Χαρακτηριστική η άποψη συμμαθητή μας : "Στην αρχή βαριόμουν όμως σιγά σιγά είδα ότι έκανα κάτι ευχάριστο και χρήσιμο συγχρόνως". Στο τέλος συμπληρώσαμε τη δράση μας καθαρίζοντας τα θρανία στην τάξη μας. Θρανία που οι ίδιοι είχαμε λερώσει.


Καταλάβαμε λοιπόν από αυτή τη δράση ότι όλοι μαζί μπορούμε να βελτιώσουμε τους χώρους του σχολείου μας, αλλά δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι είναι καλύτερο να διατηρούμε με την υπευθυνότητά μας το σχολείο μας καθαρό παρά να θυμόμαστε τον καθαρισμό του μια φορά το χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 

Θρησκευτικά


Ανθολόγιο


Γλώσσα


Φυσικά


Μαθηματικά


Γεωγραφία