Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Τι θα χρειαστώ για τη φετινή σχολική χρονιά.

21o Δημοτικό σχολείο Ηλιούπολης
ΣΤ΄2 τμήμα        


  • 5 μπλε κατά προτίμηση τετράδια μέχρι 50 φύλλα (Ορθογραφία, Σκέφτομαι και γράφω,  Πρόχειρο Μαθηματικών, Μαθηματικών Ασκήσεων, Εργασιών Γλώσσας) με πλαστικό εξώφυλλο  .
  • 1 τετράδιο σπιράλ για εργασίες των υπόλοιπων μαθημάτων με λίγα φύλλα ( δύο ή τριών θεμάτων )
  • 1 φάκελο με αυτιά και λάστιχο ( το όνομα του παιδιού αναγράφεται μπροστά στον κάθε φάκελο σε ετικέτα ή στις τυπωμένες γραμμές)
  • Ένα σετ γεωμετρίας ( χάρακα, τρίγωνο, μοιρογνωμόνιο) μικρού μεγέθους
  • Ένα διαβήτη
  • 1 μαρκαδόρο υπογράμμισης ( φωτεινό χρώμα, με πλακέ μύτη)
  • μολύβια (όχι μηχανικά), γόμα μαλακή για μολύβι (κατά προτίμηση τη λευκή), ξύστρα βαρελάκι (με δοχείο συλλογής ξυσμάτων). Θα ήταν καλό τα παιδιά να έχουν καθημερινά μαζί τους 3 έτοιμα ξυσμένα μολύβια, στυλό (κόκκινο και μπλε), διορθωτικό για στυλό.
  • 1 απλό ψαλίδι χαρτοκοπτικής με πλαστική λαβή
  • 1 κόλλα ρευστή και μία στικ 
.


Τα υλικά της αισθητικής αγωγής θα ζητηθούν από το δάσκαλο του μαθήματος (μέχρι τότε μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα περσινά σας υλικά), καθώς και τα απαραίτητα των υπόλοιπων μαθημάτων (Αγγλικά, Μουσική, Θεατρική Αγωγή, Β’ Ξένη γλώσσα, Γυμναστική και Πληροφορική).  

Δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε καινούρια υλικά εάν αυτά υπάρχουν ήδη από προηγούμενες τάξεις. Χρησιμοποιήστε ακόμα και τα περσινά τετράδια αν είναι σε σχετικά καλή κατάσταση.

Παιδιά μην ξεχνάτε ότι τα τετράδια και τα βιβλία μας είναι ο καθρέφτης της δουλειάς μας στο σχολείο. Γι΄ αυτό προσέχω να τα διατηρώ καθαρά και ατσαλάκωτα. Είμαι προσεκτικός όταν τα τοποθετώ στην τσάντα μου, δεν τα μουτζουρώνω, δε σκίζω φύλλα (έχω το πρόχειρο αν χρειαστώ), δεν τα πετώ από δω κι από κει.
Στο εξώφυλλο των βιβλίων γράψτε το όνομά σας.
Στο σχολείο (κάτω από το θρανίο) θα παραμένουν τα βιβλία της Θεατρικής αγωγής, το Ανθολόγιο, της Γυμναστικής, της Μουσικής, των Εικαστικών και της Γραμματικής. Μπορείτε ακόμα να αφήνετε κάποια από τα υλικά σας ώστε η τσάντα να γίνεται ελαφρύτερη. Προαιρετικά (για χρήση στο σπίτι) μπορείτε να αγοράσετε έναν Παγκόσμιο Άτλαντα και έναν υπολογιστή τσέπης.

Προσπαθήστε να αγοράσετε απλά και καλά υλικά σε οικονομική τιμή και μην παρασύρεστε από τα πολλά χρώματα και σχέδια.



Εύχομαι σε όλους μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 

Θρησκευτικά


Ανθολόγιο


Γλώσσα


Φυσικά


Μαθηματικά


Γεωγραφία