Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

"Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη" - Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα







Πρόκειται για τέσσερις κωμωδίες του Αριστοφάνη
(Ειρήνη, Αχαρνείς, Πλούτος και Όρνιθες) που ο ίδιος διασκεύασε και ανέβασε στο θέατρο Έρευνας το 1978 σε μια παράσταση «σταθμό» στην ιστορία του Παιδικού θεάτρου στη χώρα μας.
Η μουσική και τα τραγούδια της παράστασής μας είναι του
Γιάννη Ζουγανέλη και στο μεγαλύτερο μέρος της θα είναι η ίδια εκείνης της παράστασης του 1978, που θεωρείται πια «κλασική» στο χώρο της παιδικής δισκογραφίας.
Με ευφάνταστα σκηνικά, δεκάδες κοστούμια και αξιοποιώντας (όσο χρειάζεται) τη μαγεία των πολυμέσων, η παράστασή μας ευελπιστούμε να διασκεδάσει τους μικρούς (και όχι μόνο) θεατές και να τους ταξιδέψει σε κόσμους τέτοιους - σαν αυτούς που οραματίστηκε ο μεγάλος ποιητής - που η ειρήνη, η ελευθερία η δικαιοσύνη, η παιδεία και η δημοκρατία είναι κατακτήσεις και όχι … ευχές.
Ο αγαθός Τρυγαίος, που πάει στον Ουρανό για να ελευθερώσει την Ειρήνη …
Ο ειρηνόφιλος Δικαιόπολης, που τα βάζει με τους πολεμόχαρους Αχαρνείς …
Ο αγαθός Χρεμύλος που μοιράζει στους δίκαιους τον Πλούτο που βρήκε …
Ο Ευελπίδης και ο Πεισθέτερος, που πάνε να ζήσουν στη χώρα των Πουλιών, εκεί που θριαμβεύει η Δικαιοσύνη και η Δημοκρατία.
Οι στόχοι του Αριστοφάνη είναι κατανοητοί και ξεκάθαροι σε θεατές κάθε ηλικίας και οι ήρωες των έργων του είναι πρόσωπα-σύμβολα και αναγνωρίσιμα για περισσότερα από 2.500 χρόνια τώρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 

Θρησκευτικά


Ανθολόγιο


Γλώσσα


Φυσικά


Μαθηματικά


Γεωγραφία